Tupakka fetissi homoseksuaaliseen kalu valui

Kysymyksiä voi lähettää maanantaista perjantaihin. Nettineuvonta on kesälomalla ja aukeaa jälleen Ennen kuin lähetät kysymyksen, kokeile etsiä hakusanalla tietoa aiheesta kotisivuiltamme. Emme vastaa uudestaan sellaisiin kysymyksiin, joista on jo kirjoitettu artikkeli. Ihmisillä on ulkoisia ja sisäisiä sukuelimiä. Yleensä lapsen syntyessä hänellä on ulkoisista sukuelimistä joko  penis eli siitin ja kivekset tai klitoris , häpyhuulet sekä emättimen suuaukko.

Kehon sisällä olevista sisäisistä sukuelimistä puolestaan lapsella on usein joko eturauhanen, siemenjohdin, siemenrakkula sekä kivesten sisäpuolella sijaitsevat lisäkivekset tai  emätin , kohtu, munasarjat ja munanjohtimet. Erilaisten sukuelinten yhdistelmiä on kuitenkin useita erilaisia ja lisäksi niiden ulkonäössä ja toiminnassa voi olla paljonkin eroavaisuuksia eri yksilöiden välillä. Osa näistä eroavaisuuksista on synnynnäisiä, osa taas esimerkiksi sukupuolenkorjaushoidoilla aikaansaatuja.

Lääketieteessä käytetään genitaaleista eli sukuelimistä puhuttaessa lääketieteellistä termistöä, kuten penis ja emätin. Näillä termeillä tarkoitetaan yleensä niitä sukuelimiä, jotka ihmisellä on syntyessään.

Jokaisella ihmisellä on kuitenkin itse oikeus määritellä millaisia sanoja omasta kehostaan haluaa käyttää, sillä genitaalien ulkonäkö ei kerro mitään sukupuolesta , eikä lääketieteellä tai kellään muullakaan ole oikeutta määritellä millaista elintä voi kutsua esimerkiksi penikseksi. Erogeeniset alueet ovat kehossa olevia alueita, joiden koskettelu ja hyväily tuottaa seksuaalista mielihyvää.

Yleisimmin erogeenisina alueina pidetään esimerkiksi nännejä, sukuelimiä, peräaukon seutua ja sisäreisiä, mutta kaikki kehon osat voivat olla erogeenisia alueita, joita koskettamalla kokee kiihottumista tai mielihyvää. Yleisimmätkään erogeeniset alueet eivät kuitenkaan ole kaikilla ihmisillä sellaisia, joita he toivovat koskettavan, sillä joidenkin mielestä esimerkiksi rintojen koskettelu ei ole seksuaalista ja joidenkin mielestä se on kiinni siitä miten niihin kosketaan.

Sooloseksi on hyvä tapa tutustua omiin erogeenisiin alueisiin ja siihen millainen kosketus tuntuu itsestä hyvältä. Mahdollisen kumppanin toiveet selviävät parhaiten asiasta keskustelemalla. Seksin aikana voi kumppanin kanssa käyttää koodisanoina esimerkiksi liikennevalojen värejä, jolloin punainen tarkoittaa lopettamista, vihreä tarkoittaa, että tuntuu hyvälle tai saa jatkaa ja keltainen, että nyt kannattaa hidastaa tai olla hellempi.

Turvallisuutta varten sovittujen liikennavalojen tarkoitus on, ettei kummankaan rajoja rikota. Se minkälaista seksiä voi olla ei riipu siis siitä, miltä kehot näyttävät vaan siitä miten asioista puhutaan ja miten yhdessä toimitaan.

Mikään sukuelinten yhdistelmä, muoto tai toimintatapa ei ole toista parempi tai määrittele sitä miten niitä voi käyttää ja millaista seksin tulisi olla. Mahdollisten kumppanien kanssa keskustellessa on hyvä kertoa mitä sanoja haluaa omasta kehostaan käyttää ja samalla voi vastavuoroisesti kuulla mitä sanoja kumppani haluaa omasta kehostaan käytettävän.

Yhdessä voidaan myös sopia mitä sanoja seksistä käytetään, sillä aivan kuten tietyistä ruumiinosista ei ole pakko puhua tietyllä tavalla, ei myöskään ruumiinosien ulkonäkö määrittele sitä, miten niitä haluaa käyttää.

Aivot vastaanottavat ja tulkitsevat eri aistien sekä kehon tuntohermojen tuomat havainnot ja yhdistävät ne aivoihin tallentuneisiin tunteisiin, kokemuksiin ja muistoihin. Näin aivoissa syntyy seksuaalinen halu ja kiihottumisen kokemus. Myös varsinainen päätös siitä, haluaako harrastaa seksiä, muodostuu aivoissa. Seksin nautinnollisuus syntyy usein siitä, että uskaltaa heittäytyä nauttimaan erilaisista ja eri paikkoihin kohdistuvista kosketuksista ja niiden aiheuttamista tuntemuksista niin omassa kuin mahdollisen kumppaninkin kehossa.

Jotta ihminen ei keskittyisi seksin aikana kontrolloimaan sitä miltä näyttää tai kuulostaa tai miltä toinen näyttää ja kuulostaa, on oltava niin turvallinen olo, että nautintoon heittäytyminen olisi mahdollista.

Kommunikoimalla ennen seksiä ja seksin aikana voi parhaiten varmistaa, että kaikki osapuolet ovat samaa mieltä siitä mitä tehdään, miten tehdään ja että kaikki pitävät siitä mitä tapahtuu. Mikään tapa harrastaa seksiä ei ole oikeampi kuin toinen, mutta hyvä seksi on sellaista, joka tuntuu kaikista siihen osallistuvista kivalta. Klitoriksen näkyvä osa eli klitorisen kärki tai terska sijaitsee pienten häpyhuulten yhtymäkohdassa virtsaputken aukon yläpuolella.

Klitoriksen loppuosa on kehon sisällä sijaitseva haarautuva kudos, joka levittäytyy virtsaputken suun, emättimen aukon ja emättimen seinämien ympärille. Klitoris koostuu samankaltaisesta paisuvaiskudoksesta kuin penis ja kiihottuessaan klitoris turpoaa ja sen kärki tulee esiin ihopoimunsa alta.

Kokonaisuudessaan klitoris on pidempi kuin penis ja se sisältää kaksinkertaisen määrän hermopäätteitä. Klitoris on siten todella tuntoherkkä elin ja herkkyydeltään verrattavissa peniksen terskaan.

Klitoriksen ainoa tarkoitus on luoda seksuaalista mielihyvää ja vaikka sen näkyvä osa voi olla hyvin pieni, on se seksuaalisen nautinnon sekä kiihotuksen kannalta monille kehon tärkeimpiä osia. Klitoriksen eri tavoin tapahtuva stimulointi on monille tavallisin tapa harrastaa sooloseksiä ja se on monille myös helpoin ja nopein tapa saada orgasmi. Monet pitävät siitä, että etenkin aluksi klitorista lähestytään pikkuhiljaa askel askeleelta.

Kosketukset on tuolloin paras aloittaa ensin kauempaa ja hyväillä yleisemmin koko vulvan, häpykummun ja sisäreisien aluetta.

Häpyhuulten päältä hyväilemällä ja silittelemällä ylhäältä alas saadaan sukuelinten alueen verenkierto lisääntymään. Uloimpia häpyhuulia voi raottaa esimerkiksi sormin tai vaikka kielen avulla, jolloin päästään koskettelemaan myös sisempiä häpyhuulia, emättimen aukkoa ja klitoriksen aluetta. Vulvan alueen hyväilyyn voi käyttää koko kämmentä tai useampia sormia ja liikkeet voivat olla silitteleviä, kutittelevia, hierovia tai väriseviä.

Hyväilyyn voi käyttää myös suuta, seksileluja, erilaisia kankaita tai vaikka höyhentä. Vaikka lähes kaikilla klitoris on erityisen tuntoherkkä, vaihtelee sen herkkyys eri ihmisten välillä ja myös kiihottumisen eri vaiheet vaikuttavat siihen tuntuuko esimerkiksi pelkkään klitoriksen kärkeen keskittyvä kosketus ihanalta vai jopa kivuliaalta. Klitorista kosketellessa on hyvä käyttää kitkan vähentämiseen esimerkiksi sylkeä, hajusteetonta öljyä tai liukuvoidetta, sillä kuivan klitoriksen hyväileminen voi tuntua epämiellyttävältä.

Liukasteiden käyttäminen on erityisen tärkeää jos klitorista kosketellaan seksin alussa ennen kuin on niin kiihottunut, että emättimen erittämä kosteus on levinnyt myös vulvan alueelle. Monista liukkaus tuntuu klitorista hyväillessä muutenkin erityisen mukavalta ja liukasteita voi käyttää jo pelkästään senkin vuoksi.

Jos tietää, että samalla seksikerralla on tarkoitus käyttää myös kondomia esimerkiksi emätinyhdynnässä , on tärkeää valita vesi- tai silikonipohjainen liukuvoide, sillä öljypohjaiset liukuvoiteet haurastuttavat lateksikondomia. Klitorista voi kosketella esimerkiksi yhdellä tai useammalla sormella, kämmenellä tai kämmenen sivulla.

Monet pitävät siitä, että klitorista kosketellaan pehmeästi ja hellästi, ettei se tuntuisi herkässä klitoriksessa epämiellyttävältä. Toiset puolestaan pitävät rytmikkäämmästä, voimakkaammasta ja määrätietoisemmasta kosketuksesta etenkin mitä lähemmäs mahdollista orgasmia tullaan. Sormia voi liikuttaa klitoriksen päällä, sen ympärillä ja sen yli liu'uttaen, hieroen, pyöritellen tai sivellen, klitoriksen voi ottaa myös varovasti etusormen ja peukalon väliin ja liikuttaa sormia kevyesti puristellen tai klitoriksen kärkeä pitkin edestakaisin liu'uttaen.

Toiset pitävämmät nopeammasta liikkeestä, toiset hitaammasta ja osa haluaa, että hyväilyn rytmi muuttuu seksin eri vaiheissa. Suuseksissä vastaanottajan klitorista voi hyväillä nuolemalla, suukottelemalla ja kevyesti imemällä. Kieltä ja huulia liikuttelemalla klitorikseen saa kohdistettua myös värinää, joka tuntuu monista erityisen nautinnolliselta. Lue suuseksistä lisää täältä. Sooloseksissä ja partnerin kanssa tapahtuvassa seksissä klitorista voi hyvillä myös hankaamalla ja painamalla vulvaa ja erityisesti klitoriksen aluetta esimerkiksi tyynyä, patjaa, partnerin reittä tai vaikka sellaista esinettä vasten, jonka pinta ja muoto tuntuu mukavalta.

Monista värinä tuntuu klitoriksessa erityisen nautinnolliselta. Klitoriksen stimulointiin on saatavilla monia erilaisia väriseviä seksivälineitä, joista voit lukea lisää täältä. Myös esimerkiksi käsisuihkua apuna käyttäen saadaan aikaiseksi värisevä kosketus, joka voi tuntua mukavalta. Seksiä harrastaessa on ainoastaan vastaanottajasta kiinni missä vaiheessa klitorista voi hyväillä. Jotkut pitävät siitä, että klitorista hyväillessä voi keskittyä ainoastaan sen mukanaan tuomiin tuntemuksiin, eivätkä siksi halua samanaikaisesti esimerkiksi rintojen hyväilyä tai vaikka penetraatiota eli yhdyntää.

Monet taas erityisesti toivovat, että myös penetraation aikana hyväillään samanaikaisesti myös klitorista esimerkiksi käsin tai seksileluilla, sillä yhdynnässä tuntuva emättimen tai anaalin stimulaatio ei välttämättä ole heille yksistään yhtä nautinnollista.

Kuulostelemalla vastaanottajan reaktioita ja kysymällä toiveita tai miltä mikäkin kosketus tuntuu, saa parhaimman käsityksen siitä millainen eteneminen tuntuu vastaanottajasta parhaimmalta. Seksitaudit voivat tarttua emätinyhdynnässä, anaali- eli peräaukkoyhdynnässä sekä suuseksin yhteydessä. Ne eivät tartu suudellessa. Lisäksi pieni tarttumisen riski liittyy seksilelujen jakamisen kumppanin kanssa silloin, kun lelua ei pestä käyttäjän vaihtuessa.

Oletko harrastanut seksiä ilman kondomia? Jos olet harrastanut suojaamatonta suu-, emätin- tai anaaliseksiä sellaisen kumppanin kanssa, jonka tautitilannetta et täysin varmasti tiedä, on syytä käydä seksitautitesteissä. Syytä huoleen ei yleensä ole, jos olet käyttänyt ehjää kondomia koko seksin ajan.

Testeissä on hyvä käydä säännöllisesti. Monet seksitaudit voivat olla oireettomia useita vuosia. Testaukseen mennessä on hyvä pyytää ottamaan kaikkien seksitautien testit ja näytteet. Testeihin mennessä on tärkeää kertoa, millaista seksiä on harrastunut, jotta tiedetään, mistä näytteet on hyvä ottaa. Testit voidaan ottaa nielusta, virtsaputkesta, kohdunkaulasta, peräaukosta tai verestä. Kondomi on ainoa ehkäisykeino, joka suojaa seksitaudeilta. On suositeltavaa käyttää liukuvoidetta kondomin kanssa, sillä se ehkäisee kondomin rikkoutumista.

Seksitaudeista yleisimpiä ovat kondyloomat ja muut papilloomavirusten aiheuttamat syylät. Ne voivat aiheuttaa näppylämäisiä syyliä sukuelinten alueella tai olla täysin oireettomia. Syyliä voi hoitaa niille tarkoitetulla liuoksella, mutta yleensä ne häviävät itsestään. Vaikka syyliä ei olisi näkyvissä, voi virus silti tarttua. Syylien ilmestyminen sukuelimiin ei tarkoita välttämättä sitä, että tauti olisi saatu seksin välityksellä, sillä syylät voivat tarttua myös muilla tavoin, esimerkiksi käsistä.

Klamydia on yleinen erityisesti nuorten keskuudessa. Klamydia tarttuu emätin- ja anaaliyhdynnässä, suuseksissä sekä yhteisten seksilelujen välityksellä.

Klamydia voi tarttua penikseen, emättimeen, peräsuoleen sekä suuhun. Tauti on usein oireeton ja hoitamattomana se voi aiheuttaa vakavia tulehduksia. Herpes voi tarttua suuseksissä ja suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä. Herpes oireilee yleensä kipeillä rakkuloilla sukuelinten alueella tai suun ympärillä. Sitä hoidetaan voiteilla tai viruslääkkeillä. Herpestä ei voida lopullisesti poistaa, vaan hoito saa viruksen uinumaan. Herpes voi uusiutua säännöllisin väliajoin tai puhjeta silloin tällöin esimerkiksi stressin tai flunssan tms.

Joillakin herpes on aktiivinen vain kerran, eikä vaivaa enää myöhemmin. Tauti voi tarttua myös oireettomana. Kuppa ja tippuri ovat harvinaisempia sukupuolitauteja, mutta tippuri on viime aikoina ollut selvästi yleistymässä etenkin nuorten keskuudessa. Tippuri saattaa olla oireeton mutta kuppa aiheuttaa yleensä haavaumia sukuelimiin. HIV voi tarttua emätin- ja anaaliyhdynnässä, mutta riski on suurempi anaaliyhdynnässä.

HIV ei tartu kovin helposti, ellei kontaktissa olevilla limakalvoilla ole haavaumia. HIV tarttuu ennen kaikkea verikontaktissa. Lisätietoa seksitaudeista, niiden tarttumisesta ja hoidosta löydät täältä. Raskaaksi voi tulla ainoastaan penis-emätinyhdynnässä, eli silloin kun penis on ollut sisällä emättimessä. Raskaaksi ei voi tulla suuseksin välityksellä, eikä siten, että peniksestä purkautuvaa siemennestettä lentää vatsalle tai muille ruumiinosille.

Myöskään anaaliyhdynnässä tai soololoseksissä ei voi tulla raskaaksi. Jos sormissa ollutta siemennestettä on päätynyt niiden välityksellä emättimeen, on häviävän pieni mahdollisuus raskaaksi tulemiseen. Riskin voi välttää pesemällä kädet ennen sormilla hyväilemistä.

Raskauden ehkäisemiseksi on käytettävä joko kondomia tai hormonaalista ehkäisyä eli esim. Sama pätee e-pillereihin; ne ehkäisevät raskauden lähes täysin, kun e-pillerin ottaa säännöllisesti joka päivä. Jos kondomi rikkoutuu emätinyhdynnässä, on olemassa riski raskaaksi tulemiseen.

Jos epäilee rikkoutumista, on tärkeää tarkistaa, pysyykö siemenneste kondomin sisällä vai ei. Kondomi kannattaa aina vaihtaa, jos on epäilyjä sen kunnosta tai ehjyydestä.

Lue lisää ehkäisyvälineistä täältä. Jos kuukautiset ovat myöhässä ja on mahdollista, että olet raskaana, kannattaa tehdä raskaustesti, joita myydään apteekeissa ja isommissa ruokakaupoissa. Myös terveydenhoitaja tai lääkäri voi auttaa tällaisissa tilanteissa. Jokaisella on oikeus luotettavaan ehkäisyyn, kun raskautta ei toivota ja seksitaudeilta halutaan suojautua.

Ehkäisyn tarve muuttuu iän sekä elämäntilanteen mukaan ja ehkäisymenetelmän valinta on aina henkilökohtainen. Toki valintaan vaikuttavat myös mahdollisen kumppanin toiveet, asenteet, ehkäisyn tarpeellisuus ja säännöllisyys, oma terveydentila ja siihen liittyen esimerkiksi tupakointi.

Ehkäisymenetelmää valittaessa tulisi aina olla saatavilla riittävästi tietoa eri menetelmistä ja niiden käytöstä. On tärkeää, että ehkäisymenetelmä sopii itselle, ja on motivoitunut myös käyttämään sitä. Lääkärin tehtävä on huolehtia siitä, että valittu menetelmä sopii ja on turvallinen.

Ehkäisyn käytölle ei ole mitään ikärajaa. Alaikäinen ehkäisyn aloittamista toivova nuori voi itse päättää asiasta, eikä siihen tarvita vanhempien suostumusta. Ehkäisystä puhuminen on aina molempien osapuolten vastuulla. Lue lisää raskaaksi tulemisesta täältä. Ensisijainen ehkäisymenetelmä on aina kondomi, koska se on ainoa tapa suojautua seksitaudeilta.

Oikein käytettynä kondomi ehkäisee myös raskauden. Kondomia tulee käyttää koko seksitilanteen ajan niin emätin-, anaali- kuin suuseksissä. Liukuvoiteen käyttö ehkäisee kondomin rikkoutumista ja parantaa sen paikallaan pysymistä. Kondomeja on sekä peniksen päälle että emättimen sisään asetettavia, mutta peniksen päälle asetettava kondomi on käytetympi, sillä se on helpommin saatavilla ja edullisempi. Kondomi asetetaan jäykistyneen peniksen päälle ja siemenneste jää tällöin kondomiin.

Sen käyttöä kannattaa harjoitella ensin itsekseen, jotta saa varmuutta kondomin asettamiseen. Kondomin asettamista voi harjoitella sooloseksin yhteydessä tai vaikkapa harjoittelemalla kondomin asettamista banaanin päälle. Kondomeita voi ostaa mm. Mikäli harrastaa seksiä vakituisen kumppanin kanssa ja kondomin käytön lopettamista harkitaan, niin ensin pitää varmistua kahdesta asiasta: Molempien on siis tarpeellista käydä seksitautitesteissä.

Ilmaiseen testaukseen voi hakeutua oman kuntansa terveyskeskuksessa tai sukupuolitautien poliklinikoilla. Hormonaalista ehkäisyä on kahdenlaista: Yhdistelmähormoniehkäisy on Suomessa perinteisesti ollut näistä vaihtoehdoista suositumpi, mutta jos nainen ei terveydellisistä syistä voi käyttää sitä, niin hän voi mahdollisesti käyttää keltarauhashormoniehkäisyä.

Yhdistelmähormoniehkäisyn teho on oikein käytettynä oikein hyvä. Yleensä kuukautisvuodot niukkenevat aiemmasta, tulevat tasaisin väliajoin tai niitä voi itse halutessaan säädellä. Yhdistelmähormoniehkäisyä voidaan käyttää myös auttamaan kuukautiskipuihin, runsaisiin kuukautisiin, endometrioosiin ja akneen. Ehkäisypilleri otetaan yleensä joka päivä samaan aikaan ja merkistä riippuen pillereitä syödään 21 päivää putkeen, jonka jälkeen pidetään taukoviikko jolloin kuukautisetkin tulevat.

Taukoviikon aikana ehkäisyteho säilyy ja seksiä voi harrastaa ilman kondomia, jollei ole muuten tarvetta suojautua seksitaudeilta. Ehkäisyrengas on joustava muovinen rengas ja se asetetaan emättimeen kolmen viikon ajaksi, jonka jälkeen pidetään taukoviikko ja kuukautiset tulevat. Ehkäisyrenkaasta imeytyy elimistöön samoja hormoneita kun ehkäisypillereistäkin, mutta niiden määrä on pillereitä pienempi.

Ehkäisyrengas ei yleensä tunnu emätinyhdynnässä käyttäjälle tai partnerille lainkaan. Ehkäisylaastari asetetaan iholle ja se vaihdetaan viikoittain uuteen.

Kolmen viikon jälkeen pidetään taukoviikko, jolloin kuukautiset tulevat. Laastarista erittyy samoja hormoneita kuin ehkäisypillereistä- ja renkaasta.

Ehkäisylaastarissakin hormonien määrä on pillereitä pienempi. Laastaria käyttäessä on muistettava huomioida, ettei se ole vahingossa irronnut iholta. Ehkäisypillereiden ja muiden yhdistelmähormoniehkäisyvalmisteiden käytön aloittamisen jälkeen saattaa esiintyä sivuvaikutuksia, kuten päänsärkyä ja painon sekä mielialan muutoksia, mutta nämä oireet yleensä katoavat muutamien kuukausien jälkeen.

Jos ne eivät kuitenkaan helpota niin kannattaa keskustella lääkärin kanssa ehkäisymenetelmän vaihtamisesta. Keltarauhashormoniehkäisyä ja etenkin minipillereitä suositellaan henkilöille, jotka eivät voi käyttää yhdistelmäehkäisypillereitä esimerkiksi migreenin takia. Oikein käytettynä ehkäisyteho on oikein hyvä. Keltarauhashormonivalmisteiden käytön aikana kuukautisvuodon määrä usein vähenee, mutta kuukautiskierrossa saattaa olla epäsäännöllisyyttä tai kuukautiset saattavat jäädä myös kokonaan pois etenkin hormonikierukkaa käyttäessä , joka ei kuitenkaan ole terveydelle vaarallista.

Minipillereitä otetaan kerran päivässä eikä taukoviikkoja pidetä. Ehkäisykapseli on noin tulitikun kokoinen ehkäisyväline, jonka lääkäri asettaa ihon alle ja sen vaikutusteho kestää valmisteesta riippuen kolmesta viiteen vuoteen. Se asetetaan paikallispuudutuksessa käsivarren sisäpuolelle eikä se näy, mutta tuntuu ihoa painaessa.

Kapselin voi tarvittaessa poistattaa lääkärissä jo ennen vaikutusajan päättymistä. Hormonikierukka on pieni t-kirjaimen muotoinen ehkäisyväline, joka asetetaan kohtuun. Siitä vapautuu kohtuun samaa keltarauhashormonia kuin minipillereistä ja ehkäisykapselistakin, mutta hormonien määrä on käytettävissä olevista hormoniehkäisyvalmisteista pienin.

Hormonikierukoita on markkinoilla kolme, joista kahden käyttöaika on viisi vuotta ja yhden, nuorille naisille suunnatun, kolme vuotta. Hormonikierukan lisäksi on olemassa kuparikierukka, joka on vaihtoehtona niille, jotka eivät voi hormonaalista ehkäisyä käyttää. Jälkiehkäisypilleriä ei tulisi ikinä käyttää varsinaisena ehkäisymenetelmänä vaan se on ratkaisu silloin, kun kondomi rikkoutuu tai luiskahtaa pois paikaltaan kesken emätinyhdynnän, emätinyhdynnässä ei ole ollut ehkäisyä lainkaan tai jonkun ehkäisymenetelmän käyttöön on liittynyt ongelmia.

Jälkiehkäisypillerin saa apteekista ilman reseptiä eikä sen ostamiselle ole ikärajaa. Jälkiehkäisypillerin teho on sitä parempi mitä nopeammin se otetaan yhdynnän jälkeen.

Kondomin rikkoutuessa on otettava huomioon myös seksitautien tartuntariski. Jos elämäntilanteesi on sellainen, että koet ehkäisyn aloittamisen ajankohtaiseksi, niin voit ottaa yhteyttä koulusi terveydenhoitajaan tai oman kuntasi terveyskeskukseen.

Monissa kunnissa saattaa olla myös erikseen ehkäisyneuvola, josta saa apua ehkäisyn aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Mikäli mietit hormonaalista ehkäisyä, niin tarvitset aina lääkäriltä reseptin sitä varten. Usein ensimmäinen lääkärikäynti jännittää nuorta, mikä on ihan normaalia. Sinun ei tarvitse osata vastata kaikkiin kysymyksiin tai osata kertoa itse asioistasi, sillä lääkäri haastattelee sinua ja kysyy kyllä oleellisimmat asiat ehkäisyn aloittamiseen liittyen.

Lääkärikäynnillä yleensä sinulta kysellään mm. Kannattaa myös itse laatia lista mieltä askarruttavista asioista ennen lääkäriin menoa, niin pystyt sitten käynnin aikana myös kyselemään itsellesi tärkeitä asioita. Aina ehkäisyä aloittaessa ei ole välttämätöntä tehdä gynekologista tutkimusta.

Jos lääkäri sellaisen tekee, niin on tärkeää tietää, että tutkimus ei ole kivulias ja siinä edetään täysin sinun tahtiisi eikä lääkäri tee mitään väkisin. Pedofilia eli lapsikohteinen seksuaalisuus tarkoittaa jatkuvaa ja voimakasta seksuaalista kiinnostusta esimurrosikäisiä lapsia kohtaan. Monet huomaavat jo nuorena, että ovat kiinnostuneita lapsista tai itseään selkeästi nuoremmista. Aihe herättää monissa ihmisissä ahdistusta. Teini-ikäisiin kohdistuva seksuaalinen kiinnostusta kutsutaan hebefiliaksi.

Ihminen ei voi valita omaa seksuaalisuuttaan. Siihen, mistä kiihottuu tai mihin suuntautuu, ei voi vaikuttaa itse, eikä kukaan ulkopuolinen. Lapsikohteinen seksuaalisuus ei tarkoita sitä, että ihminen olisi sairas tai rikollinen. Lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin syyllistyvät eivät ole aina lapsikohteisesti suuntautuneita. Suuri osa lapsikohteisen seksuaalisen suuntautumisen omaavista ei toteuta mieltymystään, vaan se pidetään ainoastaan omana fantasiana.

Lapsikohteisen seksuaalisen suuntautumisen hyväksyminen voi kuitenkin viedä aikaa ja siitä johtuva häpeä voi aiheuttaa mm. Nämä lisäävät riskiä syyllistyä tekoon, joka voi olla vahingollinen ja rikollinen.

Jos lapsiin kohdistuvaa mieltymystä ja fantasiaa toteuttaa oikeassa elämässä, kyseessä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, josta henkilö voidaan tuomita. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä puhutaan, kun kyseessä on alle vuotias. Jos tekijä on auktoriteettiasemassa suhteessa nuoreen, suojaikäraja nousee 18 ikävuoteen. Tällainen auktoriteetti voi olla esimerkiksi opettaja, valmentaja tai nuoriso-ohjaaja.

Lue lisää suojaikärajasta täältä. Lapsikohteisen mieltymyksen omaavan olisi hyvä hakeutua seksuaali- tai psykoterapiaan. Sexpo on käynnistänyt SeriE-hankkeen, joka tarjoaa maksutonta, matalan kynnyksen tukipalvelua seksuaalista kiinnostusta lapsia kohtaan kokeville ihmisille.

Meihin voi olla yhteydessä, mikäli omat tai läheisen seksuaalisuus, mielenkiinnon kohteet tai toiminta herättävät huolta. Varaa aika seksuaaliterapeutille sähköpostitse osoitteesta serie sexpo. Lapsipornon tekeminen, hallussapito ja levittäminen on kielletty Suomen rikoslaissa. Lapsipornon luokittelu ja määrittely ei aina ole selkeää esim. Lapsipornon tekeminen, eli lapsen asettaminen seksuaalisesti virittäytyneeseen tilanteeseen tai toimintaan ja sen kuvaaminen vahingoittavat lapsen turvallista kasvua sekä kehitystä.

Niin kuin muukin hyväksikäyttö ja kaltoinkohtelu, se usein aiheuttaa lapselle traumoja. Jos lapsipornoon on törmännyt netissä ja se herättää voimakkaita tunteita tai huolestumista, voi soittaa esimerkiksi Sexpon maksuttomaan ja nimettömään puhelinneuvontaan. Anonyymin nettivihjeen voi jättää myös Pelastakaa Lapset järjestön linkin kautta.

Suuseksissä hyväillään toisen penistä, kiveksiä, klitorista, häpyhuulia, emätinaukkoa tai peräaukon aluetta suulla tai kielellä eri tavoilla. Suuseksistä voidaan käyttää muun muassa nimityksiä oraaliseksi, suihinotto tai nuoleminen. Penikselle voi tuottaa mielihyvää suutelemalla peniksen vartta ja kärkeä sekä esimerkiksi liikuttelemalla kieltä terskan ympäri.

Voit myös ottaa terskan varovasti suuhun ja imeä sitä. Peniksen vartta voi imeä suuhunsa sen verran kuin tuntuu hyvältä. Kannattaa hieman varoa etteivät hampaat osu vahingossa liian rajusti penikseen ja vaurioita sen herkkää pintaa.

Jotkut tosin nauttivat tuntiessaan hampaiden jännittävän kosketuksen ihollaan. Toiset saavat myös paljon nautintoa kivesten suukottelusta tai nuolemisesta. Mieltymyksistä on hyvä keskustella avoimesti. Nuolemalla klitorista ja häpyhuulia voi tuottaa paljon nautintoa: Liikuttelemalla kieltä klitoriksen ympäri ja ylitse edestakaisin tai työntelemällä kieltä emättimen suuaukon sisään. Häpyhuulia ja klitorista voi suudella hellästi sekä imeä varovaisesti. Kannattaa kokeilla erilaisia rytmityksiä sekä kysyä, millainen voimakkuus tuntuu vastaanottajasta parhaimmalta.

Hampaita sekä liian kovaa imemistä on hyvä varoa suuseksiä annettaessa. Emättimen sisään ei tule puhaltaa ilmaa. Samalla kun nuolee tai imee klitorista, voi sormea työnnellä emättimen sisään, jos kumppani niin haluaa. Yhteinen ja avoin kommunikointi auttavat löytämään oikeat tavat miellyttää kumppania.

Suuseksiä voivat antaa myös kaksi henkilöä toisilleen yhtä aikaa: Kumppanit voivat maata kyljellään tai selällään niin, että toisen sukuelimet ovat toisen kasvojen lähettyvillä. Suuseksissä on tärkeää muistaa kondomin tai suuseksisuojan käyttö seksitautien ehkäisemiseksi. Seksitaudit leviävät suojaamattomassa limakalvokontaktissa, jollainen myös suun ja sukuelimen kontakti on.

Suuseksin aikana voivat erilaiset makukondomit olla mukavia vaihtoehtoja. Liukuvoiteista löytyy myös suuseksiin sopivia makuvaihtoehtoja. Vulvan suuseksiä varten on hyvin varustelluissa apteekeissa myynnissä suuseksisuojia. Sellaisen voi askarrella myös itse tavallisesta kondomista leikkaamalla saksilla kondomin kärkeen siemennestesäiliöön pienen aukon, josta saa saksen terän sisään. Sitten kondomin voi leikata auki niin, että siitä tulee suorakulmion muotoinen liina.

Tämä liina asetetaan emättimen ja klitoriksen päälle. Näin voi nuolla ilman seksitaudin tarttumisen pelkoa.

Jos emätin- tai anaaliyhdynnän jälkeen halutaan jatkaa suuseksillä, on yhdynnässä käytetty kondomi aina vaihdettava ennen oraaliakontaktia ja toisin päin. Jokaisella on oma yksilöllinen tapansa antaa suuseksiä. Se, mikä toimii toiselle, ei aina olekaan toiselle nautinnollista.

Jotkut eivät pidä suuseksin antamisesta tai vastaanottamisesta laisinkaan. Mieltymykset selviää keskustelemalla avoimesti kumppanin kanssa. Ei ole myöskään syytä nolostua, vaikka ei olisi ennen antanutkaan suuseksiä toiselle. Yhdessä kokeileminen voi olla jännittävä, hauska ja kiihottava kokemus. Suuseksi on mahtava tapa tuottaa nautintoa toiselle, sillä kielen ja huulten kosketuksen voimakkuutta saa säädeltyä helposti. Suuseksiä voi antaa niin pitkään kuin molemmat sitä nauttivat.

Orgasmin tuottaminen voi olla suuseksin päämäärä, mutta siitä ei pidä ottaa paineita. Suuseksiin kannattaa varata aikaa. Rauhallinen tutustuminen toisen vartaloon antaa parhaat avaimet nautintoon.

Seksuaalinen kaltoinkohtelu tarkoittaa kaikkia tekoja, jotka loukkaavat henkilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Tällaisia tekoja voivat olla esimerkiksi seksuaalinen häirintä, hyväksikäyttö tai väkivalta, toistuvat seksuaaliset ehdottelut, vartalon luvaton koskettelu tai raiskaus.

Myös esimerkiksi koulumaailmassa yleiset nimittely tai kommentointi voivat tuntua todella ahdistavilta, vaikka tekijä tarkoittaisi ne vitseiksi. Seksuaalinen kaltoinkohtelu on termi niillekin teoille, jotka eivät ole Suomen laissa rangaistavia, mutta silti vahingollisia. Osa kaltoinkohtelun lajeista on Suomen lain mukaan rangaistavia.

Näihin kuuluvat raiskaus, pakottaminen seksuaaliseen tekoon, hyväksikäyttö ja ahdistelu. Laki suojelee erityisesti alaikäisiä, joiden houkutteleminen seksuaalisiin tekoihin on itsessään rikos. Myös yritys ostaa seksipalveluja alaikäiseltä on rikollista riippumatta siitä, tapahtuuko yritys kadulla, netissä vai tosielämässä. Seksuaalisen kaltoinkohtelun kohde voi olla kuka tahansa. Kaltoinkohtelu on aina vahingollista.

Sitä kohtaavat kaikkien yhteiskuntaluokkien, suuntautumisten, ikäryhmien, sukupuolien ja kulttuurien edustajat. Itsepuolustustaidot tai vastuullinen käytös eivät vähennä kaltoinkohtelua. Yleiset turvataidot auttavat kuitenkin ymmärtämään ja käsittelemään kaltoinkohtelua.

Kaltoinkohtelu ei ole kohteen syy riippumatta tämän aikaisemmasta seksielämästä, vaatetuksesta, aloitteellisuudesta tai päihtyneestä tilasta. Myös kaltoinkohtelun tekijä voi olla kuka tahansa. Se voi olla vanha tuttu, uusi kaveri tai tuntematon. Se voi olla myös rakastettu kumppani. Tekijänä tai kohteena oleminen eivät näy ulospäin ihmisestä. Osan kaltoinkohtelijoista saattaa kuitenkin tunnistaa käytöksestä. Joidenkin kaltoinkohtelijoiden seurassa tulee epämukava olo ilman näkyvää syytä.

Joidenkin käytös tulee täysin yllätyksenä. Tekijät ovat henkilöinä yhtä vaihtelevia kuin kohteetkin. Osalla ihmisistä on sentyyppinen seksuaalinen tai romanttinen halu, että sen tasa-arvoinen ja kunnioittava toteuttaminen voi olla vaikeaa tai mahdotonta. Heillä on oikeus kaikkeen tarvitsemaansa apuun, sillä tilanne ei ole heille helppo.

Kaltoinkohtelu ei ole kuitenkaan hyväksyttävää missään olosuhteissa. Yleisen mielikuvan mukaan kaltoinkohtelua on lähinnä seksuaalinen väkivalta. Kaltoinkohtelun tekijä saatetaan usein mieltää kohteelle tuntemattomaksi ihmiseksi, joka esimerkiksi ahdistelee yllättäen pimeässä puistossa. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä tekijä voi olla myös ennestään tuttu henkilö. Päällimmäinen tunnetila kohteen mielessä voi olla hämmennys. Lamaantuminen on hyvin yleistä, kun ei ymmärrä tapahtumien kulkua.

Keho voi tuntua vieraalta ja kömpelöltä, pää saattaa lyödä tyhjää. Jälkeenpäin voi kokea monia eri tuntemuksia. Moni kokee häpeää tai syyllisyyttä. Kohteenkin mielen voivat vallata epäilykset ja itsesyytökset, sillä myös kohde voi kokea olevansa vastuussa kokemuksestaan. Joskus kokemus voi unohtua pitkäksikin aikaa, kunnes jokin uusi tilanne tai vaikkapa uni palauttaa sen mieleen. Esimerkiksi lapsena koetut asiat voivat joissakin tapauksessa palata mieleen, kun oma lapsi syntyy.

Tilannetta muistellessa tapahtumien järjestys tai kesto voi unohtua, mutta yksityiskohdat saattavat muistua mieleen kirkkaina.

Kun omia rajoja on rikottu, seksuaalisuus voi olla vaikeaa nähdä mukavana asiana. Kaltoinkohtelun kohteella on oikeus tunteisiinsa, olivat ne millaisia tahansa. Ei ole väärää tapaa reagoida.

Kenenkään ei tulisi joutua toipumaan muiden aikataululla eikä ollakseen muille mieliksi. Apua voi hakea sitten, kun se tuntuu itselle sopivalta. Viihdeteollisuudessa romantiikka ja seksi saatetaan kuvata taiteellisen epärealistisesti ja niissä tehokeinona voidaan käyttää sanattomuutta.

Todellisuudessa esimerkiksi omien tunteiden ja ajatusten sanallistaminen ja keskusteleminen niistä ovat hyviä tapoja ylläpitää romantiikkaa ja tervettä seksielämää. Puhumalla selviävät omat ja toisten rajat sekä mieltymykset, jolloin voidaan rauhassa keskittyä siihen, mikä tuntuu kaikista osapuolista mukavalta. On hyvä pitää mielessä, että toisten rajoja ja mieltymyksiä ei voi arvata tai olettaa. Ei voida esimerkiksi olettaa, että kumppanin hiljaisuus olisi myöntymisen merkki.

On aina varmistettava, että kaikki osapuolet ovat samalla aaltopituudella. Puhuminen on myös hyvä tapa käsitellä kaltoinkohtelun kokemusta. Sanallistaminen voi helpottaa kokemuksen aiheuttamia oireita ja auttaa jäsentelemään muistoja.

Kohteella ei ole velvollisuutta kertoa kenellekään mitään, jos ei halua, mutta kivun kantaminen ei ole myöskään kohteen velvollisuus. Niin kohteille kuin tekijöillekin on saatavilla apua psykoterapiassa sekä seksuaaliterapiassa ja - neuvonnassa. Nuorten Exit — neuvontaa kaltoinkohtelua pohtiville nuorille. Tukinainen — neuvontaa, tukea ja lakiapua seksuaalirikosten kohteille.

Suomen Delfins — tukea seksuaalista hyväksikäyttöä lapsena kohdanneille. Riku — rikosuhripäivystys netissä rikosten tai rikosyrityksen kohteille. HPV human papilloma virus eli ihmisen papilloomavirus on hyvin yleinen virus, jonka lähes jokainen saa jossakin vaiheessa elämäänsä.

Erilaisia papilloomaviruksia tunnetaan yli ja niitä esiintyy hyvin yleisesti ihmisen iholla ja limakalvoilla. Jotkin papilloomavirustyypit aiheuttavat syyliä esimerkiksi käsissä ja jalkapohjissa ja ne ovatkin yleisiä erityisesti lapsilla. Sukuelinten ihon ja limakalvojen alueella esiintyy n. Papilloomavirus on yleisin sukupuoliteitse tarttuva virus.

Papilloomavirus voi tarttua seksin ja läheisen iho- tai limakalvokontaktin yhteydessä. Papilloomaviruksen leviäminen esimerkiksi käsien välityksellä on mahdollista, mutta epätodennäköistä. Saunan lauteilta tai wc-istuimesta ei voi saada sukupuolielinten alueelle ilmaantuvaa papilloomavirustartuntaa, eikä virus tartu veren tai muiden eritteiden välityksellä. Miesten riski saada papilloomavirustartunta on todennäköisesti pienempi kuin naisten, sillä miesten sukupuolielimistä suurin osa on ihoa, kun taas naisten sukupuolielimistä suurin osa on limakalvoa.

Sukuelinten alueella papilloomavirustartunta voi oireilla eri tavoin riippuen siitä, mikä virustyyppi tartunnan on aiheuttanut. Osa virustyypeistä voi aiheuttaa sukuelinten alueelle ilmaantuvia syylämäisiä muutoksia eli kondyloomia ja osa taas solu- ja kudosmuutoksia, joita ei voi yleensä havaita paljaalla silmällä.

Papilloomavirustartunnan aiheuttama tulehdus voi olla myös täysin oireeton. Paljaalle silmälle näkymättömiä solu- ja kudosmuutoksia voidaan naisilta tutkia papa- eli irtosolunäytteellä, sillä hoitamattomana nämä muutokset voivat kehittyä syövän esiasteeksi tai syöväksi. Useimmilla papilloomavirustartunta paranee itsestään ja muutokset häviävät ajan kuluessa, mutta toisilla virus voi jäädä elimistöön ja sen tuomat oireet, kuten syylät, voivat uusiutua vuosienkin päästä.

Tupakointi hidastaa mahdollisen HPV-viruksen aiheuttaman tulehduksen ja sen aiheuttamien solu- ja kudosmuutosten luonnollista paranemisprosessia, jolloin tulehdus pitkittyy aiheuttaen todennäköisemmin kudosmuutoksia. Jotkut HPV-tyypit aiheuttavat sukuelimissä syylämäisiä kondyloomia. Kondyloomat ovat ihossa ja limakalvoilla esiintyviä punaisia, vaaleita tai ihonvärisiä syylämäisiä ihomuutoksia. Muutoksista voi olla kosmeettista haittaa, mutta terveydellisessä mielessä kondyloomat ovat yleensä harmittomia.

Naisilla muutokset esiintyvät usein emättimen, virtsaputken suun, kohdunkaulan, häpyhuulten tai peräaukon alueella. Miehillä nämä muutokset ovat usein esinahan alla, virtsaputken suulla, peniksessä tai peräaukon alueella. Lääkärit ja sairaanhoitajat on opittava erottamaan niiden luonnollisia reaktioita veren, haavat, neuloja ja leikkausveitsiä ja hoitaa potilasta väliaikaisesti, koska jotain vähemmän kuin lämmin, ihana ihminen ystävien ja perheen kanssa.

Nuoret menevät usein läpi vaiheeseen, että ne ovat pakkomielle kauhuelokuvista, ehkä tulla toimeen omilla pelkoja. Paras osoitus eristäminen selvemmin kuin teatterin täynnä ihmisiä nauraa hysteerisesti kun joku näkyy lohkotaan. Siirtymä  on ohjaamaan impulssi päälle korvike tavoite.

Jos impulssi, halu, on kunnossa teille, mutta henkilö olet suoraan, että halu kohti on liian uhkaava, voit syrjäyttää joku tai jotain, joka voi toimia symbolinen korvikkeena.

Joku joka vihaa hänen äitinsä voi tukahduttaa että vihaan, mutta suunnata se sijaan helpota esimerkiksi naisilla yleensä. Joku, joka ei ole ollut mahdollisuutta rakastaa jotakuta voi korvata kissoista tai koirista ihmisille.

Joku, joka tuntee olonsa epämukavaksi heidän seksuaalinen halu todellinen henkilö voi korvata fetissi. Joku, joka on turhautunut hänen esimiehensä voivat mennä kotiin ja potkia koira, ehkä jopa perheenjäsen tai harjoittaa rajat hehkussa. Kääntymässä itse  on hyvin erikoinen muoto siirtymä, jossa henkilö tulee oman korvike tavoite. Sitä käytetään yleensä viittaamaan vihaa, vihaa ja aggressiota, sen sijaan positiivisempi impulsseja, ja se on freudilainen selitys monille alemmuuden, syyllisyyden, ja masennus.

Ajatus siitä, että masennus on usein seurausta viha kieltäydymme tunnustamasta hyväksyy monia ihmisiä, freudilaiset ja ei-freudilaiset samankaltaisia. Olipa kerran, samaan aikaan kun olin ei tunne paras, tyttäreni, viisivuotias, valunut kokonainen lasillinen suklaamaitoa olohuoneessa. Olen moitti häntä suullisesti, kertoo hänen hän oli kömpelö ja piti oppia olemaan varovainen ja kuinka usein ollut kerroin hänelle ja…no, tiedäthän.

Hän seisoi siellä jäykästi eräänlaisen kytevä katse, ja kaiken, survotaan itse omasta päänsä monta kertaa! Ilmeisesti hän mieluummin ovat survotaan päätäni, mutta, no, et vain tee sitä, ethän? Lienee tarpeetonta sanoa, olen tuntenut syyllisyyttä siitä lähtien. Projektio , joka Anna Freud kutsutaan myös siirtymä ulospäin, on lähes täydellinen vastakohta kääntymässä itse.

Siihen liittyy taipumus nähdä omat hyväksyttävissä toiveita muista ihmisistä. Toisin sanoen, halut ovat edelleen olemassa, mutta ne eivät ole toiveesi enää. Tunnustan, että aina kun kuulen jonkun menossa ja miten aggressiivinen jokainen on, tai miten perverssi ne kaikki ovat, minulla on tapana ihmetellä, jos tämä henkilö ei ole aggressiivinen tai seksuaalisen putki itseensä, luullen halua tunnustaa.

Annan teille pari esimerkkiä: Aviomies, hyvä ja uskollinen, löytää itsensä kovin puoleensa hurmaava ja flirttaileva nainen vieressä. Mutta sen sijaan tunnustaa omaa, tuskin epänormaali, himoja, hän on yhä mustasukkainen vaimonsa jatkuvasti huolissaan hänen uskollisuutensa, ja niin edelleen. Tai nainen löytää itsensä ottaa epämääräisesti seksuaalisia tunteita hänen tyttöystävänsä.

Sen sijaan, että tunnustaa näitä tunteita kuin aivan normaalia, hän yhä huolissaan läsnäolo lesbot hänen yhteisössä. Pyyteetön antautuminen  on eräänlainen projektio, joka ensi silmäyksellä näyttää sen vastakohta: Tässä yritetään täyttää hänen omat tarpeensa vicariously, toisten ihmisten kautta. Joten lapsi, vihainen hänen äitinsä, voi tulla liian huolissaan hänen ja varsin dramaattisesti suihku hänen hellyyttä.

Hyväksikäytettyjen lapsi voi juosta väärin vanhemman. Tai joku, joka ei voi hyväksyä homoseksuaali impulssi voi vaatia halveksimaan homoseksuaaleja. Ehkä yleisin ja selkein esimerkki reaktion muodostuminen esiintyy lasten välillä seitsemän ja yksitoista tai niin: Useimmat pojat kertoo sinulle selvin sanoin miten inhottavaa tytöt ja tytöt kertovat teille yhtä määrätietoisesti kuinka brutto pojat ovat.

Aikuiset katsomassa niiden välinen vuorovaikutus voi kuitenkin kertoa melko helposti, mitä heidän oikeat tunteensa ovat! Anna Freud mainitsee esimerkiksi poika, joka lausui aakkosia taaksepäin, kun hän oli seksuaalinen ajatus tai kääntyä ympäri ja sylkeä aina täyttävät toisen pojan, joka jakoi hänen intohimonsa masturbaatio.

Mutta jotkut ihmiset, teko sovituksesta ei tiedosta ollenkaan. Mieti alkoholisti isä, joka jälkeen vuoden sanallisen ja kenties fyysistä väkivaltaa, laittaa parhaimman joulun koskaan hänen lapset. Kun kausi on ohi, ja lapset eivät ole täysin huijanneet hänen maaginen ele, hän palaa baarimikko kanteluja miten kiittämätön hänen perheensä on, ja miten he ajaa hänet juomaan.

Yksi klassinen esimerkkejä eliminointi koskee henkilökohtaisen hygienian seuraavat sukupuoli: On täysin kohtuullista peseytyä seksin jälkeen. Loppujen lopuksi se voi saada sotkuinen! Mutta jos tunnet tarvetta ottaa kolme tai neljä kokonaista suihkua käytetään rakeisia saippua — ehkä sukupuoli ei ole aivan samaa mieltä. Introjection , joskus kutsutaan tunnistaminen, koskee siis omaan persoonallisuuden piirteitä joku muu, koska tällöin ratkaisee joitakin emotionaalisia ongelmia.

Voit joskus heidät kiinni kertovat nuket tai eläimiä ei tarvitse pelätä. Ja löydämme vanhempi lapsi tai teini matkimalla hänen suosikki tähti, muusikko tai urheilu sankari pyrkiessään luomaan identiteettiä. Vielä epätavallinen esimerkki on nainen, joka asui vieressä minun isovanhemmat. Hänen miehensä oli kuollut ja hän alkoi pukeutua hänen vaatteensa, vaikkakin siististi räätälöity hänen vartalonsa. Hän alkoi saada eri hänen tottumukset, kuten tupakointi putki.

Itse asiassa hän myöhemmin avioitui säilyttäen loppuun hänen miesten puvut ja putki! Minun täytyy lisätä tässä, että tunnistaminen on erittäin tärkeää freudilainen teorian mekanismi, jolla kehitämme superegos. Samaistuminen hyökkääjä  on versio introjection joka keskittyy hyväksymisestä, ei yleisten tai myönteisiä ominaisuuksia, mutta negatiivisia tai pelkäsivät piirteitä. Jos pelkäät, että joku voi osittain voittaa pelon tulemalla enemmän kuin niitä.

Kaksi tyttäristäni kasvamassa erityisen Moody kissa, voisi usein nähdä meowing, sihinää sylkeminen, ja kaikenkattavat selkään, kun on pyritty pitämään että kissan hypähtämästä ulos kaapista tai pimeässä nurkassa ja yrittää syödä niiden nilkkoihin.

Vielä dramaattinen esimerkki on yksi nimeltään Stockholm Syndrome. Uudempi kyseessä oli nuori nainen nimeltä Patty Hearst, varakas ja vaikutusvaltainen Hearst perhe.

Hän nappasi hyvin pieni joukko itsenäiseksi julistautuneen vallankumouksellisia kutsutaan symbioottinen vapautusarmeija. Hän pidettiin komerot, raiskataan, ja muuten pahoinpidelty.

Silti hän ilmeisesti päätti liittyä niihin, joten vähän propagandaa videoita heille ja jopa heiluttaen konekivääri ympärille aikana pankkiryöstö. Kun hän myöhemmin yritti, psykologit erittäin suositeltavaa, hän oli uhri, ei rikollinen. Hänet kuitenkin tuomittiin pankkiryöstö ja tuomittiin 7 vuotta vankeutta.

Regressio  on liikettä taaksepäin psykologinen kun yksi joutuu stressiä. Kun olemme vaikeuksissa tai peloissaan, käyttäytymistämme usein entistä lapsellinen tai alkeellinen.

Lapsi voi alkaa imeä peukalonsa uudelleen tai märkä sänky, kun he tarvitsevat viettää aikaa sairaalassa. Nuoret eivät välttämättä kikatus hallitsemattomasti tuotuna yhteiskunnallinen tilanne, johon vastakkaista sukupuolta. Fuksi opiskelija ehkä tuoda vanhan lelun kotoa. Kokoontuminen sivistyneet ihmiset voivat tulla väkivaltainen väkijoukko kun ne uskotellaan toimeentulonsa vaakalaudalla. Tai vanhempi mies, vietettyään kaksikymmentä vuotta yhtiön ja nyt löytää itsensä lomautettu, voi vetäytyä hänen lepotuoli ja tulla lapsellisen riippuvainen vaimonsa.

Mistä me vetäytyä kohdatessaan stressiä? Viimeiseen aika elämässä, kun tunsimme turvallinen ja varma, mukaan Freudin teoriaa. Me teemme sen riittävän usein on melko tietoisella tasolla, kun tarjoamme itsellemme tekosyitä.

Mutta monille ihmisille, joilla on herkkä egot, tekosyitä tulee niin helppoa, että he eivät koskaan todella tietoisia siitä. Toisin sanoen, monet meistä ovat varsin valmiita uskomme valheita. Käyttökelpoinen tapa ymmärtää puolustuksemme on nähdä ne yhdistelmänä kieltäminen tai sortotoimien Erilaisista järkeilyjä.

Kaikki puolustukset ovat tietysti piilee, vaikka emme ole tietoisia niiden toteuttamista. Mutta se ei tee niistä vähemmän vaarallisia — itse asiassa se tekee niistä niin. Hetken kuluttua, ego ei voi enää hoitaa id vaatimukset, tai kiinnittää huomiota yliminän n.

Huolet tulevat hoppu takaisin, ja te murtaa. Ja kuitenkin Freud näki puolustuksemme tarpeen. Voit tuskin odottaa ihminen, erityisesti lapsi, ottaa tuskaa ja surua elämän kokonaisuudessaan! Sublimaatio  on muuntamiseksi kohtuutonta impulssi, olipa se sukupuoli, viha, pelko, tai mitä tahansa, tulee sosiaalisesti hyväksyttävää, jopa tuottavia muodossa. Joten joku paljon vihamielisyyttä voi tulla metsästäjä, lihakauppias, jalkapalloilija tai palkkasoturi.

Joku kärsii paljon ahdistusta hämmentävä maailma tulisi järjestäjä, liikemies tai tiedemies. Joku voimakas seksuaalinen halut voi tulla taiteilija, valokuvaaja tai kirjailija, ja niin edelleen. Saat Freud, itse asiassa kaikki positiiviset, luova toiminta oli sublimations, ja pääasiassa sukupuolen asemaan. Kuten aiemmin sanoin, sillä Freud, sukupuoli ajaa on tärkein motivoiva voima. Itse asiassa, Freud mielestä oli ensisijainen motivoi paitsi aikuisille vaan lasten ja jopa vauvoilla.

Kun hän esitteli ajatuksiaan infantiili seksuaalisuudesta Wienin julkista aikansa, he olivat tuskin valmiita puhua seksuaalisuudesta aikuisilla, saati pikkulapsilla! On totta, että kapasiteetti orgasmi on siellä neurologisesti syntymästä. Mutta Freud ei puhu vain orgasmi.

Seksuaalisuus tarkoitti paitsi yhdyntää, vaan kaikki miellyttävä tunne iholta. On selvää, jopa kaikkein siveellisesti keskuudessamme, että vauvat, lapset, ja tietenkin aikuisten nauttia tuntoon kokemuksia kuten hyväilee, suutelee, ja niin edelleen.

Freud totesi, että eri aikoina elämäämme, eri puolilla ihomme antaa meille suurin ilo. Myöhemmin teoreetikot kutsuisi näillä alueilla  erogeeninen alueilla. Se näytti Freud että lapsi löysi sen suurin ilo imee, erityisesti rinnan. Itse asiassa, vauvoilla on mieltymys tuo lähes kaiken ympäristössään kosketuksiin suuhunsa. Hieman myöhemmin elämässä, lapsi keskittyy peräaukon nautintojen pitämällä sitä ja irtipäästämistä. Kolme tai neljä, lapsi voi huomannut ilo koskettamalla tai hankaa hänen sukupuolielimet.

Vasta myöhemmin, meidän sukukypsyyden löydämme meidän suurin ilo yhdyntää. Näitä huomautuksia, Freud oli tekemisiä psychosexual vaiheessa teoria. Suullinen vaihe  kestää syntymästä noin 18 kuukautta. Painopiste ilo on tietenkin suun. Imee ja pureva ovat suosikki toimintaa. Anaalivaihe  kestää noin 18 kuukaudesta kolmeen tai neljä vuotta vanha. Painopiste ilo on peräaukko. Pitämällä sitä ja antaa sen mennä suuresti nauttinut. Fallinen vaihe  kestää kolme tai neljä viiteen, kuuteen tai seitsemän vuotta vanha.

Painopiste ilo on sukuelinten. Piilevä vaihe  kestää viisi, kuusi tai seitsemän murrosikä, eli jonnekin noin vuotias. Tässä vaiheessa Freud uskoi, että seksuaalinen impulssi tukahdutettiin palveluksessa oppimista. Freudin tukahduttavaa aikakauden nämä lapset olivat ainakin , hiljaisempi kuin niiden modernina kollegansa. Genitaalivaihe  alkaa murrosikä, ja se edustaa elpyminen sukupuoli ajaa nuoruudessa, ja tarkempi kohdentaminen ilo yhdyntää.

Freud koki itsetyydytys, suuseksistä, homoseksuaalisuus, ja monia muita asioita löydämme hyväksyttäviä aikuisiässä tänään, oli epäkypsä. Tämä on todellinen vaihe teoriaa, eli freudilaiset uskovat, että me kaikki läpi nämä vaiheet, tässä järjestyksessä, ja melko lähellä näiden aikojen. Jokainen vaihe on tiettyjä vaikeita tehtäviä, jotka liittyvät sen missä ongelmat ovat todennäköisesti ilmenee. Oraaliseen vaiheessa, tämä on vieroituksen.

Sillä anaalivaihe, se on potta koulutus. Sillä fallinen vaihe, se on oidipaalinen kriisin nimetty antiikin Kreikan tarina kuningas Oidipus, joka vahingossa tappoi isänsä ja nai äitinsä. Tässä miten oidipaalinen kriisi toimii: Ensimmäinen rakkaus-esine meille kaikille on äitimme. Haluamme hänen huomionsa, haluamme hänen kiintymystä, haluamme hänen hyväilee, haluamme hänet, joka laajasti seksuaalinen tavalla. Nuori poika on kuitenkin kilpailija hänen äitinsä hurmaa: Hänen isänsä on isompi, vahvempi, älykkäämpi ja hän saa nukkua äidin, kun taas nuorempi Pines pois hänen yksinäinen pikku sänkyyn.

Aikoihin pikkupoika tunnistaa tämän arkkityyppinen tilanne, hän on saanut tietoonsa joitakin hienovaraisempia eroja tyttöjen ja poikien, ne muut kuin hiusten pituus ja vaatteet tyylejä. Hänen naiivi näkökulmasta, ero on, että hänellä on penis, ja tytöt eivät.

Tässä vaiheessa elämää, se näyttää lapselle, että ottaa jotain on ehdottomasti parempi kuin ei ole jotain, ja niin hän on tyytyväinen tähän tilanteeseen. Ehkä hän on menettänyt sen jotenkin. Ehkä tämä voisi tapahtua hänelle! Tämä on alku  kastraatiopelko , hieman harhaanjohtava varten pelko oman penis. Palata tarinan, poika, tunnustaa isänsä paremmuuden ja pelkäävät penis, harjoittaa joitakin egonsa puolustusta: Hän siirtää hänen seksuaalinen impulsseja äitinsä tyttöjen ja myöhemmin naiset; Hän samaistuu hyökkääjä, isä, ja yrittää tulla enemmän ja enemmän kuin hän, eli, mies.

Muutaman vuoden viive, hän menee nuoruusiässä ja maailman kypsän heteroseksuaalisuus. Tyttö alkaa myös elämänsä rakkauden äitinsä kanssa, joten meillä on ongelma saada hänen siirtyä hänen tunteensa isäänsä ennen oidipaalinen voi tapahtua. Freud toteuttaa tämän ajatuksen  peniskateus: Hän haluaisi olla yksi, liian, ja kaikki valta liittyy siihen.

Ilmaistiin ainakin hän haluaisi penis korvike, kuten vauvan. Kuten jokainen lapsi tietää, tarvitset isä sekä äiti on vauva, niin nuori tyttö asettaa hänen katseensa isä. Isä, tietysti on jo varattu. Nuori tyttö syrjäyttää häneltä pojille ja miehille, ja tunnistaa äidin kanssa, nainen joka sai miehen todella halusi.

Huomaa, että yksi asia puuttuu tässä: Tyttö ei kärsi voimakas motivaatio kastraatiopelko, koska hän ei voi hävitä, mitä hän ei ole. Freud mielestä puute tämän suuren pelon osuus siitä kun näki sen , että naiset olivat molemmat yhtä tiukasti heteroseksuaalisten kuin miehet ja hieman vähemmän moraalisesti kallistettu.

Ennen kuin saat liian järkyttynyt tämän pienemmän mairitteleva huomioon naisten seksuaalisuudesta, varma, että monet ihmiset ovat vastanneet siihen.

Aion keskustella asiasta pohdintaosassa. Kokemuksesi kun kasvaa osaltaan persoonallisuuttasi tai luonne, aikuisena. Freud koki traumaattisia kokemuksia oli erityisen voimakas vaikutus. Tietenkin jokainen erityisiä traumoja olisi oma ainutlaatuinen vaikutus henkilö, joka voi vain tutkia ja ymmärtää tapauskohtaisesti. Mutta traumat liittyvät vaiheen kehitystyötä, koska me kaikki täytyy käydä läpi niitä, pitäisi olla enemmän johdonmukaisuutta.

Jos sinulla on vaikeuksia missään liittyviä tehtäviä vaiheisiin — vieroitukseen, potta koulutus, tai löytää seksuaalinen identiteetti — sinun on taipumus säilyttää tietyt infantiili tai lapsellinen tapoja. Fiksaatio antaa jokaiselle ongelma jokaisessa vaiheessa pitkäaikainen vaikutus kannalta persoonallisuutemme tai luonteen.

Jos, kahdeksan ensimmäisen kuukauden elämäsi, usein turhautunut sinun tarvitse imeä, ehkä koska äiti on epämiellyttävä tai jopa karkea mukaan, tai yrittää vieroittaa teille liian aikaisin, niin voit kehittää  suun kautta passiivista luonnetta.

Suullista passiivinen persoonallisuus taipumus olla melko riippuvainen muista. Aivan kuin he etsivät nautintoja he jäivät lapsenkengissä. Kun olemme viidestä kahdeksaan kuukautta vanha, aloitamme kasvukipuja. Yksi tyydyttävä asia tehdä, kun olet alkuvaikeuksista on purra jotain, kuten äidin nänni.

Jos tämä aiheuttaa paljon järkyttynyt ja saostuu varhaisen vieroituksen, sinulle voi kehittyä  suullinen-aggressiivinen persoonallisuus. Nämä ihmiset säilyttävät elinikäinen halu purra asioita, kuten kyniä, kumi, ja muut ihmiset. Niillä on taipumus olla suullisesti aggressiivinen, riitaisa, sarkastinen, ja niin edelleen. Sitten tyhjästä ja ilman mitään syytä voit ymmärtää, että vallanpitäjät haluavat sinun tehdä sen vain tiettyinä aikoina ja tietyissä paikoissa.

Ja vanhemmat näyttävät todella arvostaa lopputuote kaiken tämän vaivaa! Jotkut vanhemmat laittaa itsensä lapsen armoa prosessissa vessassa. Ne kerjätä, ne imarrella, he osoittavat suurta iloa, kun teet sen oikein, he ikään kuin heidän sydämensä rikki, kun et.

Lapsi on kuningas talon, ja tietää sen. Tämä lapsi kasvaa jopa olla  anaali expulsive   alias peräaukon aggressiivinen   persoonallisuus. Nämä ihmiset ovat yleensä huolimaton, sekava, liiankin antelias. Ne voivat olla julma, tuhoisaa, ja annetaan ilkivaltaa ja graffiti. Oscar Madison hahmo Odd Couple on mukava esimerkki.

Muut vanhemmat ovat tiukat. Ne voivat kilpailla naapureidensa kanssa ja sukulaisia, kuka voi potta kouluttaa lapsensa ensimmäinen varhainen potta koulutus on liitetty monien ihmisten mielissä suurella älykkyys. Ne voivat käyttää rangaistuksen tai nöyryytystä. Tämä lapsi todennäköisesti ummetusta kun hän yrittää epätoivoisesti pitää sitä koko ajan, ja kasvaa jopa olla  peräaukon hyvämuistinen persoonallisuus.

Hän on taipumus olla erityisen puhtaita, perfektionistiset, diktatorinen, hyvin itsepäinen, ja niukka. Toisin sanoen, peräaukon retentive on kireänä kaikilla tavoilla. Felix Unger hahmo Odd Couple on täydellinen esimerkki. Myös kaksi   fallos henkilöitä , vaikka kukaan ei ole antanut heille nimiä. Jos poika ankarasti hylkäsi hänen äitinsä, ja melko uhkaa hänen hyvin maskuliininen isänsä, hän on todennäköisesti huono tunne itsekunnioitusta, kun se tulee hänen seksuaalisuudestaan.

Hän voi käsitellä tämän joko vetäytymässä heteroseksuaalisen vuorovaikutus, ehkä tulossa kirja-mato, tai laittaa melko macho teko ja pelaa naistenmies. Mutta jos poika ei hylätä hänen äitinsä, vaan suosia hänen heikko, milquetoast isä, hän voi kehittyä varsin lausunnon itsestään joka saattaa kärsiä suuresti, kun hän joutuu todelliseen maailmaan, jossa kukaan rakastaa häntä kuin hänen äitinsä teki , ja ne voivat näkyä melko naismaista.

Loppujen lopuksi hän ei ole syytä tunnistaa isänsä kanssa. Samoin jos tyttö on isin pikku prinsessa ja paras kaveri, ja äiti on ollut taka jonkinlainen palvelija roolin, niin hän voi tulla melko turhia ja itsekeskeinen tai mahdollisesti melko maskuliininen. Näiden eri fallinen merkkiä osoittamaan tärkeä kohta Freudilainen characterology: Jos olet turhautunut tavalla tai overindulged jollakin tavalla, on ongelmia.

Ja, vaikka jokainen ongelma johtaa yleensä tiettyjä ominaisuuksia, nämä ominaisuudet voidaan myös helposti kääntää. Joten peräaukon retentive henkilö voi yhtäkkiä tullut erittäin antelias, tai voi olla joitakin osa elämää, missä ne ovat hirveän sotkuinen. Tämä on turhauttavaa tutkijat, mutta se voi heijastaa todellisuutta persoona! Terapia Freudin hoito on enemmän vaikutusvaltaa kuin mikään muu, ja vaikutusvaltaisempi kuin mikään muu osa hänen teoriassa.

Tässä muutamia tärkeimpiä kohtia:. Asiakkaan on vapaasti ilmaista mitään. Terapia tilanne on itse asiassa ainutlaatuinen sosiaalinen tilanne, sellainen, jossa ei tarvitse pelätä sosiaalisen tuomiota tai hyljeksintä.

Itse asiassa freudilainen terapiassa, terapeutin käytännössä häviää. Lisää että fyysisesti rentouttava sohvalla, valoja himmentää, äänieristetyt seinät, ja näyttämö on.

Asiakas voi puhua mitään. Teorian mukaan, rentoutumista, tajuton konfliktit väistämättä ajautuvat etualalle. Se ei ole kaukana nähdä samankaltaisuutta freudilainen hoito ja unta! Kuitenkin terapiassa, on terapeutti, joka on opetettu tunnistamaan vihjeitä ongelmia ja niiden ratkaisuja, joita asiakas voisi unohtaa. Yksi näistä vihjeitä on vastus. Unen, olemme hieman vähemmän kestävät meidän tajuton ja sallimme muutamia asioita, symbolisessa muodossa tietenkin tulla tietoisuutta.

Nämä toiveet id antaa terapeutin ja asiakkaan kanssa lisää vihjeitä. Monet hoitomuodoilla hyödyntää asiakkaan unelmat, mutta freudilainen tulkinta on huomattavinta taipumus löytää seksuaalista merkityksiä. Parapraxis on lipsahdus, jota usein kutsutaan freudilainen lipsahdus. Freud koki myös johtolankoja tajuton ristiriitoja. Freud oli kiinnostunut myös vitsejä hänen asiakkailleen kertoi. Itse asiassa, Freud koki lähes kaikki tarkoitti jotain lähes koko ajan — soittamalla väärä numero, joten väärään suuntaan, kirjoitusvirhe sana, olivat vakavia tutkimuskohteita varten Freud.

Muut freudilaiset kiinnostui  projektiivinen testi , kuten kuuluisa Rorschach tai inkblot testejä. Teorian takana Näiden testi on se, kun ärsyke on epämääräinen, asiakas täyttää sen oman tajuton teemoja.

Nämäkin voivat tarjota terapeutin kanssa johtolankoja. Siirtäminen  tapahtuu, kun asiakas työntyy tunteita terapeuttia kohtaan, että yhä laillisesti kuuluu eräiden tärkeiden muiden. Freud koki transferenssi oli tarpeen terapiassa, jotta tukahdutettu tunteita, jotka ovat vaivaavat asiakas niin kauan, pintaan. Et voi tuntea todella vihainen, esimerkiksi ilman todellinen henkilö olla vihainen.

Suhdetta asiakkaan ja terapeutin vastoin yleistä kuvaa, on hyvin lähellä freudilainen terapiassa, vaikka on selvää, että se ei voi riistäytyä käsistä. Katharsis  on äkillinen ja dramaattinen vuodatusta tunteita se tapahtuu, kun trauma on ylösnoussut. Laatikko kudosten päähän taulukko ei ole siellä koristeluun. Insight  on olla tietoinen lähde tunteita, alkuperäisen traumaattinen tapahtuma. Pääosa hoito on päättynyt, kun Katharsis ja oivalluksia ovat kokeneita. Mitä olisi pitänyt tapahtua jo vuosia sitten — koska olit liian vähän käsittelemään sitä, tai alle liikaa ristiriitaisia paineita — on nyt tapahtunut, ja olet oma tapa tulossa onnellisempi ihminen.

Keskustelu Ainoa asia yleisempää kuin sokea ihailu Freud näyttää olevan yhtä sokeita vihaa häntä. Varmasti, oikea asenne ääripään välissä.

Aloitetaan tutkimalla joitakin ilmeisiä puutteita teoriansa. Vähiten suosittu osa Freudin teoria on oidipaalikonfliktin ja siihen liittyvä ajatuksia kastraatiopelko ja peniskateus. Mikä on todellisuus takana näitä käsitteitä? On totta, että jotkut lapset ovat hyvin kiintyneitä vastakkaista sukupuolta vanhemman, ja erittäin kilpailukykyisiä niiden samaa sukupuolta vanhemman. On totta, että jotkut pojat murehtia eroja poikien ja tyttöjen ja pelkäävät, että joku voi leikata heidän peniksensä irti.

On totta, että jotkut tytöt samoin osalta, ja haluavat he olivat penis. Ja on totta, että jotkut näistä lapsista pitää nämä tunteet, pelot ja toiveet aikuisikään. Useimmat persoonallisuus teoreetikot kuitenkaan pidä näitä esimerkkejä harhautumista pikemmin kuin universaalien, poikkeukset sääntöjen sijaan.

Niitä esiintyy perheissä, jotka eivät toimi niin hyvin kuin niiden pitäisi, missä vanhemmat ovat tyytymättömiä toistensa käyttävät lapsiaan toisiaan vastaan. Niitä esiintyy perheissä, joissa vanhemmat kirjaimellisesti panetella tyttöjä heidän väitetty heikentäminen, ja puhua katkaisemalla penis on kuriton pojat.

Niitä esiintyy varsinkin lähiöissä jossa oikeat tiedot edes yksinkertaisimpia seksuaalinen tosiasioita ei tule, ja lapset oppivat väärässä ideoita muista lapsista. Jos me tarkastella oidipaalinen kriisin kastraatiopelko ja peniskateus entistä vertauskuvallista ja vähemmän kirjaimellisesti muoti, ne ovat hyödyllisiä käsitteitä: Teemme rakastamme äitejä ja isiä sekä kilpailla niiden kanssa.

... Esinahka on rakenteeltaan tuppimainen ja kaksikerroksinen, Mikä on todellisuus takana näitä käsitteitä? Näiden eri fallinen merkkiä osoittamaan tärkeä kohta Freudilainen characterology: Yleiset turvataidot auttavat kuitenkin ymmärtämään ja käsittelemään kaltoinkohtelua. Itse asiassa hän myöhemmin avioitui säilyttäen loppuun hänen miesten puvut ja putki! Paras ehkäisykeino papilloomavirukseen on rokote. Breuer diagnoosi oli, että hän kärsi mitä silloin kutsuttiin  hysteria  nykyään konversiohäiriömikä tarkoitti hän oli oireita, jotka näyttivät olevan fyysinen, mutta eivät olleet.

Homoseksuaaliseen realdoll seksipuhelin

5 Sep Isot tissit vs iso kulli. seuraa ilmaiset panokuvat japanilainen pillu tupakka fetissi elokuvat seksiseuraa tuccabaja kemi rakel liekki movies pillu valui didlo omat . Itse asiassa ladyboyta on niin paljon, että joissakin yliopistoissa on oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa. marraskuu Videos toukokuu Teinin pillu valuu tisseille eveliinaa pannaan kullia Äitipuoli gdansk escort porno ilmainen kalu pilluun ja vaimoni isot .. Vanhan seksivideo sähkö tupakka fetissi nyrkki nainti suomalaisia Mutta homoseksuaalisuus on teema, josta en nykymaailmassa kovin paljon välittäisi puhua. Kun tiimalasin hiekka on valunut loppuun, muut jouk- kueet huutavat "Piip!'' .. Homoseksuaalisuus. 6. Schachterin- Fetissi. 6. Sijaisperhe. 7. Haptinen. 8. Positiivisuus. PsykaAlias. 1. Oreksiini. 2. Terveys. 3. .. PsykaAlias. 1. Tupakointi. 2.

Tupakka fetissi homoseksuaaliseen kalu valui